به گزارش خبرگزاری «حوزه» از بیرجند، مهدی مرتضوی معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی، امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار داشت: به دستور امام راحل نهضت سوادآموزی در سال 58 تاسیس شد و هدف از تشکیل آن از بین بردن بی سوادی در کشور بوده است.
وی با بیان اینکه فعالیتهای سوادآموزی در سه مرحله دوره سوادآموزی، دوره تحکیم سواد و دوره انتقال است، اضافه کرد: دوره سوادآموزی نخستین دوره ورود به فعالیتهای سوادآموزی است و بی سوادان و افراد کم سواد با ثبت نام و گذراندن 400 ساعت دوره آموزشی در مدت زمان حداقل چهار ماه موفق به کسب دانش و تجربه آموزشی معادل سوم ابتدایی میشوند.
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی بیان داشت: در دوره تحکیم سواد نیز فعالیت آموزشی بلافاصله بعد از دوره سوادآموزی آغاز میشود و هدف آموزشی آن تثبیت و تعمیق سواد است.
مرتضوی ادامه داد: در این دوره 14 عنوان کتاب سادهنویسی شده در اختیار سوادآموز قرار میگیرد که سوادآموزان با گذراندن 200 ساعت آموزش حضوری و غیرحضوری آمادگی لازم برای حضور در دوره انتقال را پیدا میکنند.
وی اظهار کرد: در دوره انتقال، دانشآموختگان دوره سوادآموزی، قبولیهای چهارم و مردودیهای پنجم، آموزش رسمی در این دوره شرکت میکنند و با گذراندن 600 ساعت فعالیت آموزشی موفق به کسب مدرک تحصیلی معادل ششم ابتدایی میشوند و این سوادآموزان میتوانند در صورت تمایل در متوسطه ثبتنام کنند.
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی با اشاره به طرح آموزش عملی «نماز کلید بهشت»، گفت: این طرح از سال گذشته در استان کلید خورده و امسال علاوه بر بیرجند در سه شهرستان سربیشه، نهبندان و خوسف اجرا شده است. در این طرح آموزش دهندگان در ابتدای شروع هر کلاس، 10 تا 15 دقیقه به بحث آموزش عملی نماز اختصاص می دهند .
وی با اشاره به اینکه طرح آموزش حلقه های کتابخوانی به منظور ارتقا و تقویت سواد پایه از سال 96 با 420 نفر و امسال با 520 نفر به فعالیت های خود ادامه می دهد، بیان داشت: یکی از اقدامات مفید و موثر در سال جاری تاسیس مراکز یادگیری محلی است.
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی با بیان اینکه از سال 94 استارت این مراکز خورده که 2 مرکز فعال داشتیم، گفت: امسال این دو مرکز به هفت مرکز افزایش یافته که یک مرکز در زندان، یکی در روستای «فندق» شهرستای زیرکوهف یکی در «نازدشت» سربیشه و چهار مرکز در شهرستان بیرجند قرار گرفته است.
مرتضوی هدف از تشکیل این مراکز را تحقق شعار آموزش و فرصت یادگیری برای همه عنوان کرد و افزود: ما فعلا از توانمندی موجود افراد شرکت کننده استفاده می کنیم اما نیاز به استفاده از توان سازمان های مختلف ازجمله فنی حرفه ای داریم.
وی درخصوص برنامه های هفته سوادآموزی اظهار داشت: بیش از 30 برنامه برای هفته سواد آموزی در استان خراسان جنوبی پیش بینی شده است.
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی با اعلام اینکه در سال 95 حدود 19 هزار بی سواد در سرشماری اعلام شده است، گفت: این آمار از نظر ما واقعی نیست، چون دلیلش براساس خوداظهاری افراد است. این تعداد بعد از پالایش به کمتر از 8 هزار نفر می رسند و در رنج سنی 10 تا 49 سال هستند.
وی خاطرنشان کرد: میانگین با سوادی استان 96 درصد و میانگین کشوری 95 درصد است که یک درصد بالاتر از میانگین کشوری هستیم.
انتهای پیام/م